Trei intrebari si trei raspunsuri despre incalzirea in pardoseala.

Trei intrebari si trei raspunsuri despre incalzirea in pardoseala.

ncalzirea in pardoseala este acea metoda de incalzire a incaperilor ce presupune amplasarea sorpurilor de incalzire sub nivelul podelei. Acest tip de incalzire a incaperilor printr-un sistem amplasat sub pardoseala garanteaza o degajare uniforma a caldurii.

De cat timp se foloseste incalzirea in pardoseala?

Chiar daca pe scara larga la nivelul Romaniei aceasta metoda este relativ noua, variante ce au suferit multe modificari si imbunatatiri au existat chiar si in China antica si Egiptul antic. In Roma antica apare o varianta evoluata din punct de vedere al numarului de incaperi pe care o astfel de metoda o putea incalzi. In Roma apare de fapt termenul de sistem de incalzire centralizata, deoarece gaze incalzite erau trecute dintr-un focar spre un sistem de canale pe sub mai multe incaperi.

Care sunt tipurile de incalzire in pardoseala?

In prezent, incalzirea in pardoseala se realizeaza prin doua metode: incalzirea in pardoseala cu apa (printr-un sistem de tevi montate sub pardoseala prin care circula apa calda ce provine de la sistemul de incalzire centrala) si incalzirea electrica, realizata cu ajutorul unor cabluri montate in pardoseala.

Facebook Comments
/ Uncategorized

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *