Sistemul REHAU Placa cu nuturi Varionova pentru incalzire in padosela

Revolution Slider Error: Slider with alias slider not found.
Maybe you mean: ''

Sistemul REHAU Placa cu nuturi varionova cu subizolaţie fonică de tip 30-2

Placa cu nuturi REHAU Varionova pentru incalzire in pardoseala este livrabilă în varianta cu sau fără placă fonoizolatoare pe partea inferioară.

Vedere partea superioară a plăcii REHAU cu nuturi varionova cu placă izolatoare de tip 30-2 pe partea inferioară

 

 

 

 

 

Vedere partea superioară a plăcii REHAU cu nuturi varionova fără placă izolatoare

Placa multifuncţională din polistiren a plăcii cu nuturi REHAU Varionova (la ambele variante cu şi fără izolaţie) asigură o susţinere sigură a ţevii, accesibilă şi etanşează împotriva apei din şapă şi umezelii. Varianta sistemului cu izolaţie fonică fabricată dintr-un material în conformitate cu cerinţele ÖNORM DIN EN 13163. Profilul fălţuit permit o tăiere rapidă şi dreaptă.
Conturul special al nuturilor fac posibilă o distanţă de pozare de 5 cm şi o dirijare a ţevilor multiplă şi sigură chiar şi în zonele de curbură ale ţevii.

 

 

Nuturile de îmbinare prevăzute la ambele capete ale plăcii permit o asamblare sigură, fără formare de punţi fonice sau termice. Tehnica îmbinării plăcilor este oricând reversibilă. Fâşiile de îmbinare REHAU, fâşiile de racord REHAU şi punţile cu nuturi REHAU se regăsesc la ambele variante ale plăcii cu nuturi varionova. Sistemul REHAU cu placa de nuturi varionova este prevăzut pentru utilizarea cu şape ce îndeplinesc criteriile DIN 18560.

Montajul

  1. Fixarea dulapului REHAU pentru distribuitor
  2. Montarea distribuitorului REHAU
  3. Fixarea benzilor perimetrale REHAU
  4. Aplicarea materialelor izolatoare REHAU (după caz)
  5. Tăierea plăcii cu nuturi REHAU Varionova şi aplicara acesteia de-a lungul benzii perimetrale REHAU
  6. Racordarea ţevii REHAU la capătul distribuitorului REHAU
  7. Amplasarea ţevilor REHAU conform planului de pozare a plăcii cu nuturi
  8. Racordarea ţevii REHAU la capătul distribuitorului REHAU
  9. Montarea profilului de rosturi

Cu ajutorul sistemului REHAU cu nuturi varionova, ţevile cu unghi de curbare de 45° vor fi sigur fixate. Restul neutilizabil al plăcii fonoizolatoare 30-2 aflat de-a lungul benzii perimetrale REHAU trebuie îndepărtat La varianta fără placă izolatoare, placa cu nuturi REHAU Varionova se va fixa prin elementele REHAU de susţinere a plăcii Capătul benzii perimetrale REHAU va fi lipit întocmai peste placa REHAU cu nuturi. Bucăţile rămase la capătul unui şir pot fi folosite pentru porţiunile de început ale unui nou şir de pozare.

Elementul REHAU de susţinere a plăcii permite o fixare sigură a plăcii REHAU cu nuturi varionova fără folie fonoizolatoare pe partea inferioară. Făşiile de record REHAU vin în întâmpinarea spaţiilor de trecere la uşi şi rosturilor din şapă. În zona fâşiilor de record se va monta după caz o placă izolatoare REHAU.

Certificare termică a incalziri in pardoseala

Sistemul REHAU placă cu nuturi varionova pentru încălzire in pardoseala este verificat şi certificat din punct de vedere termic conform DIN EN 1264.
Placa REHAU cu nuturi varionova pentru ţeavă RAUTHERM S

  1. Tencuială interiora
  2. Plintă
  3. Bandă perimetrală REHAU
  4. Dale de piatră natur sau sintetice
  5. Pat de mortar
  6. Şapă conf. DIN 18560
  7. Ţeavă REHAU RAUTHERM S
  8. Capătul benzii perimetrale
  9. Placa REHAU cu nuturi varionova cu izolaţie fonică de tipul 30-2 pe partea inferioară
  10. Izolaţie fonică şi termică
  11. Izolaţie împotriva umezelii (conf. DIN 18195)
  12. Planşeu portant
  13. Sol

Incalzire in pardoseala

Avantajele utilizarii sistemului

– ofera un nivel deosebit al confortului termic;
– consumul de caldura este redus fata de sistemele clasice cu mai bine de 45%
– foloseste agent termic de joasa scazute 35-45grade. Potrivire perfecta cu pompele de caldura si cu centralele termice in tehnica condensatiei ale caror randamente sunt cu cel putin 15% superioare celor clasice; posibilitatea de a folosi forme economice de caldura ( pompe de caldura, energie solara);
– ecologica;
– calitatea superioara a aerului interior este mai buna fata de alte forme de incalzire (se evita arderea prafului din atmosfera, miscarea aerului in camera este mult redusa). Nu creeaza probleme persoanelor alergice;
– ofera conditii igienice superioare (nu se formeaza zone umede pe pardoseala evitindu-se formarea coloniilor de bacterii);
– da posibilitatea unei amenajari flexibile a spatiului.

Facebook Comments