MARGAS INSTAL – Incalzire in pardoseala

MARGAS INSTAL – Incalzire in pardoseala

MARGAS Instal va ofera sisteme complete de incalzire in pardoseala si va pune la dispozitie solutii bine gândite pentru toate variantele de utilizare în cladirile cu destinatie de locuinte si de birouri, pentru instalatii de încalzire si racire atât în pardoseala cât si în perete, cu montaj în sistem umed sau uscat.

Confort termic la incalzirea in pardoseala

Sistemele de incalzire in pardoseala REHAU incalzesc folosind temperaturi reduse si o distributie uniforma a temperaturii prin intermediul energiei radiante. Spre deosebire de sistemele statice de incalzire, sistemele de incalzire in pardoseala REHAU asigura un echilibru termic intre corpul uman si mediul ambiant din incapere, obtinandu-se astfel un climat confortabil.

Consum redus de energie la incazire in pardoseala

Datorita coeficientului inalt de energie radianta a sistemelor REHAU de incalzire in pardoseala, starea de confort termic se simte chiar si la temperaturi mai scazute ale mediului ambiant. Acestea pot fi reduse astfel cu 1°C pana la 2°C, ceea ce duce la o economisire a consumului de energie de 3-6% pe an.

Sistemul de incalzire prin pardoseala poate fi cu pana la 50% mai economic decat un sistem clasic cu calorifere. Acest lucru poate fi posibil numai in cazul utilizari unei centrale termice in condensatie sau a undei pompe de caldura geotermale. Ca si o observatie sistemul de incalzire in pardoseala este un sistem radiant (incalzire moleculara din aproape in aproape) iar cel clasic cu calorifere este convectiv (prin curculati maselor de aer cald sau rece).

Cu asta cred ca am raspuns si la intrebarea „Incalzirea in pardoseala ridica praful?”

Orice sistem sau orice sursa de incalzire va angrena praful dintr-o incapere, intr-o masura mai mare sau mai mica. Chiar si trecerea unei persoane printr-o camera poate angrenaridicarea prafului.

Praful este pus in miscare de curentii de aer care la sistemul de incalzire in pardoseala sunt infinit mai mici (din cauza diferentelor foarte mici de temperatura) decat la sistemul convectiv cu calorifere

Facebook Comments
/ Uncategorized

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *