Incalzire in pardoseala

Revolution Slider Error: Slider with alias slider not found.
Maybe you mean: ''
Confort termic la incalzirea in pardoseala Sistemele de incalzire in pardoseala REHAU incalzesc folosind temperaturi reduse si o distributie uniforma a temperaturii prin intermediul energiei radiante. Spre deosebire de sistemele statice de incalzire, sistemele de incalzire in pardoseala REHAU asigura un echilibru termic intre corpul uman si mediul ambiant din incapere, obtinandu-se astfel un climat confortabil. Imaginea alaturata reprezinta diagrama de confort termic in functie de temperatura aerului din incapere Consum redus de energie la incazire in pardoseala Datorita coeficientului inalt de energie radianta a sistemelor REHAU de incalzire in pardoseala, starea de confort termic se simte chiar si la temperaturi mai scazute ale mediului ambiant. Acestea pot fi reduse astfel cu 1°C pana la 2°C, ceea ce duce la o economisire a consumului de energie de 3-6% pe an.

 

 

Protectia mediului

Datorita randamentului ridicat de incalzire chiar si in conditiile unei temperaturi pe tur scazute, sistemele de incalzire in pardoseala REHAU pot fi combinate cu centrale termice, pompe de caldura sau instalatii termice solare.

Caracterul antialergic

Cota redusa de energie convectiva a sistemelor de incalzire in pardoseala REHAU inlatura crearea curentilor de aer. Astfel antrenarea prafului in incaperi este minima, ceea ce protejeaza caile respiratorii – favorabil nu numai pentru persoanele alergice.

Incaperi atractive din punct de vedere optic, fara calorifere

Sistemele de incalzire in pardoseala REHAU
Ofera utilizatorului libertate de amenajare a spatiului
Ofera arhitectului libertate de proiectare
Reduc pericolul de accidente in gradinite, scoli, spitale si camine de batrani

Temperatura incaperii conform ÖNORM EN 12831 Anexa 1

 • in incaperea de locuit: 20°C
 • in baie: 24°C

Valori de referinta conform ASR 6 din mai/01 pentru incalzire in pardoseala

 • activitate in sezand: 19-20°C
 • activitate in picioare: 12-19°C

in functie de dificultatea efortului depus.

Valori de referinta conform EN ISO 7730

Conform EN ISO 7730, pentru a asigura confortul optim al persoanei aflate in incapere cu incalzire in pardoseala, trebuie respectate urmatoarele criterii:
Temperatura operativa din incapere:

 • vara: 23-26°C
 • iarna: 20-24°C

Valoarea temperaturii operative la incalzirea in pardoseala, reprezinta media intre temperatura aerului din incapere si valoarea medie a suprafetei incaperii.

Temperatura suprafetelor la incazirea in pardoseala

Suprafata de incalzire in pardoseala reprezinta si suprafata de contact direct cu corpul uman. Din motive medicale si fiziologice, incalzirea in pardoseala nu trebuie sa depaseasca urmatoarele limite maxime de temperatura:
Pardoseala:

 • – incaperi de locuit: 29°C
 • – incaperi sau zone mai putin circulate: 35°C

Perete: 35°C
Radiere maxima fata de suprafetele inconjuratoare conform EN ISO 7730:

 • tavan incalzit < 5°C
 • perete incalzit<23°C
 • tavan racit<14°C
 • perete racit<10°C

Distributia ideala a caldurii

Incalzire in pardoseala

Incalzire in pardoseala

Incalzire in pardoseala Avantajele utilizarii sistemului – ofera un nivel deosebit al confortului termic; – consumul de caldura este redus fata de sistemele clasice cu mai bine de 45% – foloseste agent termic de joasa scazute 35-45grade. Potrivire perfecta cu pompele de caldura si cu centralele termice in tehnica condensatiei ale caror randamente sunt cu cel putin 15% superioare celor clasice; posibilitatea de a folosi forme economice de caldura ( pompe de caldura, energie solara); – ecologica; – calitatea superioara a aerului interior este mai buna fata de alte forme de incalzire (se evita arderea prafului din atmosfera, miscarea aerului in camera este mult redusa). Nu creeaza probleme persoanelor alergice; – ofera conditii igienice superioare (nu se formeaza zone umede pe pardoseala evitindu-se formarea coloniilor de bacterii); – da posibilitatea unei amenajari flexibile a spatiului.

Facebook Comments